Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

E-P:n alueen Maakuntaviesti 28.8.2011 Kauhavalla

Osuusjaot
Miesten viestin osuusjako:

1.osuus

H21 

2.osuus

H20 tai H40

3.osuus

H18 tai H45

4.osuus

H14 tai H55

5.osuus

H16 tai H50

6. osuus

H21

Naisten viestin osuusjako:

1.osuus 

 D16 tai D45

2.osuus

 D14 tai D50

3.osuus

 D21 

4.osuus

 D21

Kilpailun säännöt:
Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, EPSU:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Opastus ja paikoitus:
Läntinen yhdystie, Mäenpääntien risteys josta ajoaika n. 10 min. Kilpailukeskuksen osoite Lammintie 35. Paikoituksesta n. 300 m kävelymatka tietä pitkin kilpailukeskukseen.

Kartta:
Kartta on kuusivärinen tulostekartta avokalliokuvauksella vuodelta 2011, mittakaava 1:10000, käyräväli 2,5 metriä. Kartan koko A4 ja se on muovikotelossa. Ensimmäisen osuuden kartat on niitattu lautoihin lähtöalueella. Muiden osuuksien kartat ovat telineessä vaihtopuomilla. Vaihtoon tullessaan juoksija luovuttaa oman karttansa loppusuoralla olevalle toimitsijalle. Kilpailukartat luovutetaan yhteislähdön jälkeen.

Osuuspituudet:
Miehet:

1. osuus    5,6–5,7 km Joukkueen 1. osuuden juoksija antaa kartat 2. ja 3. osuuden juoksijoille. Kilpailijat ovat itse vastuussa siitä, että 2. ja 3. osuuden viestinviejät saavat rintanumeroaan ja osuusnumeroaan vastaavat oikeat kartat.

2.–3. osuus 5,3–5,4 km Joukkueen 2. tai 3. osuuden nopeampi juoksija antaa kartan 4. osuuden juoksijalle. 2. tai 3. osuuden hitaampi juoksija antaa kartan 5. osuuden juoksijalle.

4.–5. osuus 3,3-3,4 km Joukkueen 4. ja 5.osuuden juoksijoista ensin vaihtoon ehtinyt antaa 6.osuuden suunnistajalle joukkueen numerolla merkityn lapun. Myöhemmin vaihtoon tullut juoksija antaa ankkurille kilpailukartan ja luvan lähteä.

6. osuus    6,6–6,7 km Joukkueen 6. osuus jatkaa vasta, kun 4. ja 5. osuuden molemmat suunnistajat ovat tulleet vaihtoon. Ankkuri vastaanottaa ensin vaihtoon tulleelta 4. ja 5. osuuden juoksijalta joukkueen numerolla merkityn lapun. Vasta myöhemmin vaihtoon ehtinyt antaa kilpailukartan ankkurille. Osuudelleen lähtenyt ankkuri jättää saamansa lapun laatikkoon toimitsijalle vaihtopuomin tuntumassa. 

Naiset:
1. osuus 3,3–3,4 km
2. osuus 3,3–3,4 km
3. osuus 4,5–4,6 km
4. osuus 5,3–5,4 km


Naisten viesti juostaan normaalina viestinä.

Jokaisella osuudella on hajonta. Osuudet sisältävät viitoitusta 400-600 m.

Emit-kortin numeroiden antaminen ja juoksujärjestykset:
Juoksujärjestykset on lähetettävä ilmoittautumisen yhteydessä.  Muutokset juoksujärjestyksiin tehtävä lauantaina 27.8.2010 klo 12 mennessä sähköpostilla p.annala@netikka.fi. Tämän jälkeen muutokset 2 €/muutos.
Emit-numeroita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Jokaisella juoksijalla oltava oma Emit-kortti. Kilpailijan Emit-kortti luetaan tulospalvelujärjestelmään lähtöalueelle mentäessä. Siirtykää ajoissa lähtöalueelle kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Maasto
Kilpailualue on suhteellisen pieniä korkeuseroja sisältävää avokallio-/metsämaastoa. Puusto on pääosin nuorta metsää ja näkyvyys on varsinkin avokallioalueilla hyvä. Kulkukelpoisuus on pääosin hyvä, jonkin verran vauhtia hidastavat alueet ovat avokallioalueiden välissä olevat kanervaiset soistuvat ja muutaman vuoden vanhat, jo aluskasvillisuutta saaneet hakkuualueet.

Info:
Lähtölistat juoksujärjestyksineen ovat tulostaululla.  Kilpailumateriaali on joukkueittain kirjekuoressa, joka noudetaan kunnittain Infosta. Kirjekuoressa on kilpailunumerot, hakaneulat, Emit-tarkistuslipukkeet ja ennakkoon tilatut ruokaliput.

Lainaemit-kortit kuitataan infosta ja ne tulee myös palauttaa infoon. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 50 euroa.

Mallirasti:
Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jonka luona on myös nollaus-emit (oman kortin toimivuuden tarkistus).

Rastimääritteet:
Rastimääritteet ovat kartassa.

Lähtö:
Lähtö tapahtuu miehillä klo 11:00 ja naisilla klo 11:05. 

Maali:
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Viitoituksen varrella on kartan luovutus. Kilpailijat leimaavat maaliviivan jälkeen. Vaihtoon tuleva kilpailija ottaa seuraavan osuuden kartan vaihtopuomilla olevasta telineestä ja luovuttaa sen seuraavan osuuden juoksijalle. Sen jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastukseen. 

Yhteislähtö
Yhteislähtö kaikille lähtemättömille kilpailijoille kuuluttajan ohjeiden mukaan 10 min. voittajajoukkueen maaliin tulon jälkeen (n. klo 14:00).

Keskeyttäneet:
Keskeyttäneen kilpailijan on tultava maalin kautta ja leimattava normaalisti.

Pesu
Sisätiloissa, hiihtomajan pesutilat.

Ensiapu:
Ensiapua on saatavissa maalin läheisyydessä. Maastossa ei ole ensiapua.

Hätätilanteessa soita 112.
Kilpailukeskuksen sijainti: Lammintie 35, Kauhava

Tuomarineuvosto:
Puheenjohtaja: Voitto Erkinheimo KJV
jäsenet: Jari Harju RasKe
             Maritta Nurmi VaaSu

Palkinnot:
Naisten ja miesten kolmen parhaan joukkueen kilpailijoille palkinto. 

Paras kunta: Nais- ja miesjoukkueiden yhteenlaskettu aika. Kiertopalkinto maakuntaviestin sääntöjen mukaisesti.

Ravintola:
Kilpailukeskuksessa on keittolounas. Keittolounas maksaa 7 €, sisältäen leivän, voin ja ruokajuoman.  Ennakkoon tilatut ruokaliput ovat joukkuemateriaalin mukana.

Toimihenkilöt:
Kilpailunjohtaja:                             Anna-Maija Vuorinen

Ratamestariryhmä:            Arto Katajamäki, Sami Valkama, Raimo Siltala, Tapani Vuorinen

Tulospalvelu:                                                   Arto Puro-Aho

Valvoja:                                         Reima Katajamäki SuJu

Tervetuloa !

Kauhavan Wisa

Suunnistusjaosto